Sèrie ¨Unknown¨

La sèrie “Unknown” és una variant del projecte anterior “Disclosed Memory” que reflexiona al voltant del poder evocatiu de les fotografies de temps passats, dels moments emotius que contenen i de la seva fragilitat física. I estableix un paral.lelisme amb la nostra memòria i identitat.

Cianotípies sobre el revers de capses desmuntades i aplanades, majoritàriament de medicaments, però també d'aliments. Productes que ajuden a mantenir la vida i la memòria.

Les imatges fotogràfiques, reproduïdes per contacte, s'han obtingut a partir de negatius antics rescatats de l'oblit i la destrucció, ressorgint de la foscor amb la seva història oculta i els moments viscuts que hi ha al seu darrere.

Han estat exposades amb sol de Cadaqués i revelades amb barreja d'aigua corrent de Cadaqués i de mar de la platja de “ Es Colom “.

La variant “Unknown” ( sobre Alzheimer ) mostra, en emulsió líquida, la part superior de la cara de persones en actitud de recordar, a la cara impresa de capses de medecines per l'Alzheimer.

L'emulsió fotogràfica no es fixa gaire bé en aquesta superfície tan poc porosa i craqueja una mica. Això em permet expressar el deteriorament dels records en les persones que pateixen aquesta malaltia.

Aquestes capses tenen un text en Braille ( una altra mena de memòria inaccessible ), i algunes són envaïdes per una boira blanca a la part superior, amenaçant amb esborrar la imatge, com la malaltia esborra la memòria.

 

___________

© 2022 Lluís Estopiñan
lluis@estopinyan.com
www.estopinyan.com

disseny · avís legal · política cookies