Arches Confinement Book

Aquests cianotips estan fets en uns fulls de paper d’aquarel.la d’un “Arches Travel Book” transformats per mi en un “Arches Confinement Book”, ja que durant el confinament només podia sortir una estona per comprar coses essencials.

Era provocatiu veure aquest bloc a l’estudi de casa, quan no només no es podia viajar sinó tampoc anar al meu taller, ni al laboratori per treballar en la meva obra.

Trobava a faltar el contacte amb la natura i el mar, i apreciava més que mai en les meves curtes sortides la vegetació i els arbres que hi havia a prop de casa i que estaven brotant a la primavera.

D’alguns d’aquests arbres en penjaven unes llavors en forma de boles punxegudes que em feien pensar en el virus que ens estava amenaçant, i les recollia…

Vaig decidir fer cada dia una cianotipia en un d’aquells fulls del quadern de viatge, en confinament, escollint negatius del meu arxiu amb imatges de persones mirant per la finestra a fora, o en contacte amb la natura: relacionades amb el meu estat d’ànim, i posar-les en diàleg amb les marques deixades pels virus / llavors dels arbres.

La cianotípia és un procediment fotogràfic primitiu que, havent emulsionat, s’exposa per contacte al sol i es revela amb aigua. Això ho podia fer a la terrassa de casa, i reunia els conceptes d’aire lliure, sol, natura i memòria d’uns moments.viscuts.

Va ser com una certa teràpia per a mi.

A més,hi vaig afegir aigua de mar que havia fet servir per a la meva serie “Disclosed Memory” a la cubeta de l’aigua de revelat: incorporar-hi el mar em feia sentir més lliure.

© 2024 Lluís Estopiñan
lluis@estopinyan.com
www.estopinyan.com

disseny · avís legal · política cookies